Plněné rolky z toustového chleba se zeleninou - postup přípravy
Plněné rolky z toustového chleba poslouží jako předkrm nebo slaný dezert. Můžete je servírovat také jako zdravou lehkou svačinku. Zvládnou je připravit i začátečníci.
Ingredience
Na smažení
Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte a na kostičky nakrájejte také mrkev. Na pánvi rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájený česnek, ke kterému poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a brambory.
Ingredience zamíchejte, ochuťte je solí, pepřem a přidejte k nim nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Do směsi vlijte majonézu, vše znovu zamíchejte a směs sundejte z tepla. Celý proces potrvá přibližně 5 minut.
Toustový chleba vyválejte na tenké plátky a odřežte z nich tmavé okraje. Každý z plátků naplňte zeleninovou směsí, posypte nastrouhanou mozzarellou a zarolujte ho.
Poznámka: Okraje každé rolky důkladně zmáčkněte prsty, aby se rolka nerozlepovala.
V pánvi rozpusťte máslo a plněné rolky z toustového chleba smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova.
Poznámka: Rolky nechte vychladnout a servírujte je vcelku nebo rozkrojené na polovinu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking