Poctivá česnečka se slaninou a sýrem - postup přípravy
Připravte si báječnou česnečku podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Polévka je chutná, výživná a, v případě nemoci, vás postaví na nohy.
Základ
Zdobení
Krajíce chleba nakrájejte na kostičky, které rozprostřete na plech, polijte je olivovým olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli a anglickou slaninu nadrobno. Na malé kostičky nakrájejte také oloupané brambory, které vsypte do hrnce s kuřecím vývarem, kde je vařte 10 minut.
V samostatném větším hrnci rozpusťte sádlo, na kterému smažte slaninu 2 minuty. Poté k ní přidejte cibuli a pokračujte ve smažení dalších 5 minut.
Po této době směs ochuťte pepřem a mletým kmínem a směs zalijte vodou. Ingredience promíchejte a vařte 5 minut. Následně do směsi vlijte celý obsah druhého hrnce s vývarem a přidejte také rozšlehané vejce.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, za stálého míchání polévky.
Do polévky vmíchejte prolisovaný česnek a česnečku vařte už jen 2 minuty. Poté ji ihned odstavte z tepla. Polévku ochuťte majoránkou a servírujte ji s upečenými krutonky, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Poznámka: Pokud je to nutné, polévku osolte a opepřete dle vlastní chuti.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty