Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivá fazolová polévka s masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Poctivá fazolová polévka s masem - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jakou polévku uvařit, vyzkoušejte tuto fazolovou s masem, která je plná rozmanitých chutí, vůní a struktur. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem a lžící zakysané smetany, která polévku krásně zjemní.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na kostky nakrájejte omyté a čištěné maso a krátce ho osmažte v hlubokém hrnci. Přidejte nakrájené brambory a zalijte je 1500 ml vody. Poté vše povařte 15 minut.

2. KROK

Na pánvi opečte nakrájenou klobásu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, lilek, papriku a pórek. Poté přidejte lžičku cukru, vše společně důkladně promíchejte a směs duste pod poklicí 7 minut.

3. KROK

Česnek a chilli papričku nakrájejte nadrobno a přidejte je do pánve. Směs dochuťte rajčatovou pastou, sladkou paprikou, bazalkou, kmínem a solí. Vše velmi důkladně promíchejte.

4. KROK

Přidejte konzervované fazole, směs promíchejte a nechte ji pod poklicí ještě 2 minuty podusit. Poté ji přendejte do hrnce s masem, vše pečlivě promíchejte a nechte polévku vařit ještě 15–⁠20 minut.

5. KROK

Nakonec přidejte do polévky nasekanou čerstvou petrželku. Poté ji ihned podávejte. Servírovat ji můžete s pečivem, lžící zakysané smetany nebo nastrouhaným sýrem.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů