Poctivá fazolová polévka s masem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jakou polévku uvařit, vyzkoušejte tuto fazolovou s masem, která je plná rozmanitých chutí, vůní a struktur. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem a lžící zakysané smetany, která polévku krásně zjemní.
Ingredience
Na kostky nakrájejte omyté a čištěné maso a krátce ho osmažte v hlubokém hrnci. Přidejte nakrájené brambory a zalijte je 1500 ml vody. Poté vše povařte 15 minut.
Na pánvi opečte nakrájenou klobásu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, lilek, papriku a pórek. Poté přidejte lžičku cukru, vše společně důkladně promíchejte a směs duste pod poklicí 7 minut.
Česnek a chilli papričku nakrájejte nadrobno a přidejte je do pánve. Směs dochuťte rajčatovou pastou, sladkou paprikou, bazalkou, kmínem a solí. Vše velmi důkladně promíchejte.
Přidejte konzervované fazole, směs promíchejte a nechte ji pod poklicí ještě 2 minuty podusit. Poté ji přendejte do hrnce s masem, vše pečlivě promíchejte a nechte polévku vařit ještě 15–20 minut.
Nakonec přidejte do polévky nasekanou čerstvou petrželku. Poté ji ihned podávejte. Servírovat ji můžete s pečivem, lžící zakysané smetany nebo nastrouhaným sýrem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné