Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivá křenová omáčka s uzeným

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Poctivá křenová omáčka s uzeným - postup přípravy

Pokud nevíte, co připravit k sobotnímu obědu, vyzkoušejte poctivou křenovou omáčku s uzeným masem, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji nejlépe s houskovým knedlíkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Uzené maso vložte do hrnce s vařící vodou a vařte ho 10 minut. Následně ho vyjměte, nakrájejte ho na plátky a vyskládejte ho na pečicí papír.

2. KROK

Plátky uzeného masa potřete pomocí mašlovačky olejem a poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 175 °C a pečte ho po dobu 35 minut.

3. KROK

Křen oloupejte, nastrouhejte ho na jemném struhadle a odložte ho stranou. Do hrnce vložte máslo, nechte ho rozehřát a zasypte ho moukou. Poté směs za stálého míchání minutu restujte.

4. KROK

Jíšku zalijte mlékem a od bodu varu ji vařte 15 minut. Poté do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, cukr, sůl, ocet a nastrouhaný křen.

5. KROK

Omáčku nechte provařit do dobu 5 minut a poté ji ihned servírujte s plátkem uzeného masa. Jako přílohu zvolte houskový knedlík.

6. KROK

Tip: Omáčku nebo maso můžete před servírováním ještě lehce posypat strouhaným křenem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů