Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivé české smažené bramboráčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Poctivé české smažené bramboráčky - postup přípravy

Poctivé bramboráky jsou česká klasika, bramborové těsto je třeba správně okořenit a nejlépe osmažit na sádle. Recept nám poskytla paní Jitka Kořánová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte brambory a nastrouhejte je do mísy na jemném struhadle. Přidejte vejce, dle chuti sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisovaný česnek.

2. KROK

Poté přisypejte hladkou mouku (její množství upravte podle vodnatosti brambor) a vymíchejte homogenní, adekvátně husté těsto.

3. KROK

Na pánvi rozpalte dostatečné množství sádla (lze použít i olej, ale sádlo je mnohem lepší). Na rozpálené pánvi udělejte z těsta placičky a z obou stran je usmažte do zlatova.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů