Poctivé české smažené bramboráčky - postup přípravy
Poctivé bramboráky jsou česká klasika, bramborové těsto je třeba správně okořenit a nejlépe osmažit na sádle. Recept nám poskytla paní Jitka Kořánová.
Ingredience
Oloupejte brambory a nastrouhejte je do mísy na jemném struhadle. Přidejte vejce, dle chuti sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisovaný česnek.
Poté přisypejte hladkou mouku (její množství upravte podle vodnatosti brambor) a vymíchejte homogenní, adekvátně husté těsto.
Na pánvi rozpalte dostatečné množství sádla (lze použít i olej, ale sádlo je mnohem lepší). Na rozpálené pánvi udělejte z těsta placičky a z obou stran je usmažte do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.