Poctivý hovězí guláš s houbami a zeleninou - postup přípravy
Pokud máte rádi poctivé recepty, které zasytí celou rodinu, vyzkoušejte tento netradiční hovězí guláš s houbami a zeleninou. Podávat ho můžete samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.
Ingredience
Hovězí maso omyjte, očistěte a nakrájejte ho na větší kostky. Do pánve nalijte olej, dostatečně ho rozehřejte a maso na něm orestujte ze všech stran po dobu 7 minut.
Orestované maso vyjměte z pánve a dejte ho stranou. Do výpeku vložte cibuli nakrájenou na kostičky a restujte ji po dobu 7 minut.
Do pánve přidejte na kostičky nakrájenou mrkev s celerem a směs restujte dalších 7 minut. Poté do ní vmíchejte prolisovaný česnek a ten provařte po dobu 1 minuty.
Hovězí maso přendejte do hrnce a přidejte k němu zeleninový základ. Na pánev poté dejte rozehřát máslo a orestujte na něm na plátky nakrájené houby.
Orestované houby zasypte hladkou moukou a chvíli je smažte. Poté je přendejte do hrnce s masem. Následně do něj vlijte červené víno a rajčatovou passatu.
Guláš dochuťte solí, mletým černým pepřem, oreganem, tymiánem, rozmarýnem, uzenou paprikou a cukrem.
Do hrnce vlijte vodu a guláš velmi dobře promíchejte. Poté ho vařte pod poklicí při nízké teplotě po dobu 60 minut.
Do hrnce přidejte oloupané brambory nakrájené na menší kousky a mražený hrášek. Guláš promíchejte a vařte ho ještě 15 minut při nízké teplotě.
Nakonec guláš posypte nasekanou čerstvou petrželkou a ihned ho podávejte. Servírovat ho můžete samotný nebo s krajícem chleba.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.