Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivý hovězí guláš s houbami a zeleninou

1,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Poctivý hovězí guláš s houbami a zeleninou - postup přípravy

Pokud máte rádi poctivé recepty, které zasytí celou rodinu, vyzkoušejte tento netradiční hovězí guláš s houbami a zeleninou. Podávat ho můžete samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hovězí maso omyjte, očistěte a nakrájejte ho na větší kostky. Do pánve nalijte olej, dostatečně ho rozehřejte a maso na něm orestujte ze všech stran po dobu 7 minut.

2. KROK

Orestované maso vyjměte z pánve a dejte ho stranou. Do výpeku vložte cibuli nakrájenou na kostičky a restujte ji po dobu 7 minut.

3. KROK

Do pánve přidejte na kostičky nakrájenou mrkev s celerem a směs restujte dalších 7 minut. Poté do ní vmíchejte prolisovaný česnek a ten provařte po dobu 1 minuty.

4. KROK

Hovězí maso přendejte do hrnce a přidejte k němu zeleninový základ. Na pánev poté dejte rozehřát máslo a orestujte na něm na plátky nakrájené houby.

5. KROK

Orestované houby zasypte hladkou moukou a chvíli je smažte. Poté je přendejte do hrnce s masem. Následně do něj vlijte červené víno a rajčatovou passatu.

6. KROK

Guláš dochuťte solí, mletým černým pepřem, oreganem, tymiánem, rozmarýnem, uzenou paprikou a cukrem.

7. KROK

Do hrnce vlijte vodu a guláš velmi dobře promíchejte. Poté ho vařte pod poklicí při nízké teplotě po dobu 60 minut.

8. KROK

Do hrnce přidejte oloupané brambory nakrájené na menší kousky a mražený hrášek. Guláš promíchejte a vařte ho ještě 15 minut při nízké teplotě.

9. KROK

Nakonec guláš posypte nasekanou čerstvou petrželkou a ihned ho podávejte. Servírovat ho můžete samotný nebo s krajícem chleba.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů