Pohanka s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Pokud patříte k lidem, kterým pohanka příliš „nevoní“, po vyzkoušení tohoto receptu pravděpodobně změníte názor. Mleté maso, koření a bylinky dávají pokrmu jedinečnou chuť.
Ingredience
Na pánvi rozehřejte olej a 4 minuty na něm smažte nahrubo nakrájenou cibuli, ke které poté přidejte nastrouhanou oloupanou mrkev. Směs osolte, opepřete a vmíchejte do pánve mleté maso.
Ingredience důkladně zamíchejte, aby se maso rozpadlo a vše smažte 7 minut. Poté masovou směs ochuťte italskými bylinkami, mletou paprikou, prolisovaným česnekem a kečupem.
Vše znovu důkladně promíchejte, přidejte pohanku a do pánve vlijte vodu tak, aby byly ingredience ponořené. Na pánev znovu položte pokličku a pokrm vařte 10–15 minut.
Tip: Hotový pokrm podávejte posypaný nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей