Pohankové karbanátky s česnekem - postup přípravy
Tento recept uvítají všichni, kteří milují nízkokalorická a výživná jídla. Udělejte něco pro své zdraví, a zároveň si pochutnejte na skvělých pohankových karbanátcích, obsahujících spoustu vitamínů a živin, které vám mohou pomoci zhubnout.
Ingredience
Tento recept uvítají všichni, kteří milují nízkokalorická a výživná jídla. Udělejte něco pro své zdraví, a zároveň si pochutnejte na skvělých pohankových karbanátcích, obsahujících spoustu vitamínů a živin, které vám mohou pomoci zhubnout.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli – potrvá to přibližně 2 minuty. Zatím oloupejte a najemno nastrouhejte mrkev, kterou přidejte k cibuli. Vše zamíchejte a smažte další 2 minuty.
Hotovou pohanku promíchejte, přendejte ji do mísy a postavte bokem. Usmaženou cibuli s mrkví odstraňte z tepla. Do mísy s pohankou přidejte tři syrová vejce a směs rozmixujte pomocí ponorného mixéru.
Do pohankové směsi vmíchejte cibuli s mrkví, směs osolte, opepřete a smíchejte ji se sušeným česnekem. Ze vzniklé hmoty vytvořte malé karbanátky, které na oleji smažte 3 minuty. Poté je otočte a smažte další 3–4 minuty.
Tip: Hotové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdrowe Przepisy