Polomáčené palačinkové sendviče s krémem - postup přípravy
Když jsou o Vánocích návštěvy téměř na zápraží, ale cukroví ještě není hotové, zkuste připravit tyto lahodné polomáčené sendviče z palačinkového těsta s krémem z mascarpone a šlehačky. Chutnají božsky a vdechnou vám do duše tu správnou sváteční atmosféru.
Ingredience
Dvě vejce vyklepněte do hluboké misky, přidejte k nim lžičku vanilkové esence a zasypte 75 gramy cukru. Vše pak metlou vyšlehejte dohladka. Přilijte hrnek mléka a pokračujte ve šlehání, dokud se přísady nespojí.
Přes sítko prosejte do směsi kakaový prášek, prášek do pečiva a nakonec v několika fázích hladkou mouku. Všechny přísady dobře promíchejte a vytvořte polotekuté těsto, které naplňte do zdobicího sáčku, anebo prostě do konvičky s nálevkou.
Na sporáku rozehřejte suchou pánev a z konvičky či sáčku na ni vlijte trochu těsta tak, abyste vytvořili zhruba stejně velká kolečka. Smažte je po jedné straně, dokud na povrch nevystoupí bublinky a poté palačinku otočte. Tímto způsobem zpracujte všechno těsto, přičemž palačinky smažte po dvojicích, abyste získali sudý počet. Nakonec je nechte vychladnout.
Mezitím vyšlehejte smetanu s 25 g cukru, dokud po vytažení metliček nebude tvořit pevné špičky. Poté přidejte smetanový sýr a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte pevný krém, jímž naplňte zdobicí sáček s ozdobnou koncovkou.
Na jednu palačinku vytlačte vrstvu připraveného smetanového krému a přiklopte jej druhou palačinkou. Tímto způsobem poslepujte veškeré usmažené a zchladlé palačinky.
Stěrkou uhlaďte boky krému do roviny, sendviče položte na tác a dejte je do lednice na 1 až 2 hodiny vychladit.
Nad parní lázní rozpusťte nalámanou čokoládu. Namáčejte do ní poloviny vychlazených palačinkových sendvičů, vraťte je zpátky do lednice na dalších 5 minut ztuhnout a podávejte.