Pomerančová kolečka s čokoládou - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům osvěžujícího vánočního cukroví, připravte si pomerančová kolečka podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Zvládnou je i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na potření
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, vaječnými žloutky a pomerančovou kůrou z dobře omytého pomeranče.
Tip: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte na 1 hodinu do lednice. Těsto rozdělte na tři stejné části, z kterých postupně vyválejte pláty o výšce 0,3 cm.
Tip: Aby těsto nevysychalo, zakryjte ho potravinovou fólií.
Z každého plátu vykrojte kolečka, která vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut a poté ho nechte volně vychladnout.
Poznámka: Pokud nechcete použít pečicí papír, plech vymažte kouskem másla.
Kolečka k sobě slepte pomocí marmelády a potřete je směsí pomerančové šťávy a moučkového cukru. Cukroví nechte zaschnout a ozdobte je čokoládovou polevou, kterou připravte podle pokynů na obalu konkrétního produktu.
Tip: Nechcete-li použít kupovanou polevu, můžete pomerančová kolečka ozdobit čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou