Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančové poháry s vanilkou a mascarpone

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Pomerančové poháry s vanilkou a mascarpone - postup přípravy

Pomerančové poháry jsou jedinečným dezertem převážně v teplých měsících, kdy si chcete pochutnat na něčem osvěžujícím. Příprava je rychlá a velmi nenáročná a zvládnou ji i začátečníci.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pomeranče rozřízněte na polovinu a vymačkejte z nich šťávu. V rendlíku vyšlehejte vejce s cukrem a solí. Do směsi přimíchejte pomerančovou šťávu a rendlík umístěte na sporák. 

2. KROK

Tekutinu zahřívejte 1–2 minuty, dokud se cukr nerozpustí, a poté jednu naběračku tekutiny vmíchejte do mísy s kukuřičným škrobem, kde ingredience smíchejte. Škrobovou směs následně vmíchejte do směsi v rendlíku. 

3. KROK

Vše vařte 1–2 minuty do zhoustnutí a vzniklý krém přelijte do jiné mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně chladnout.

Tip: Fólie by se měla povrchu krému přímo dotýkat, aby na něm nevznikl škraloup.

4. KROK

Zatímco krém chladne, v jiné míse vyšlehejte smetanu, do které poté vešlehejte mascarpone. Poté, co krém vychladl, prošlehejte ho, přilijte do mísy se šlehačkou a obě směsi důkladně spojte. 

5. KROK

Hmotou naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a naplňte jí připravené poháry, ve kterých budete servírovat. 

6. KROK

Tip: Pomerančové poháry můžete servírovat s čerstvými kousky pomerančů a ozdobit je můžete také lístky čerstvé máty.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů