Pudinková buchta - postup přípravy
Milujete vláčné dezerty, na které se vám už od pohledu sbíhají sliny? A navíc jsou velmi jednoduché na přípravu? Pokud ano, je skvělou volbou tato pudinková buchta, na kterou vám přinášíme recept. Stačí pár ingrediencí a je hotová.
Těsto
Pudinkový krém
Smetanový krém
Základ na těsto
Základem tohoto, stejně jako většiny jiných dezertů je těsto. Jako první rozmíchejte žloutky s oběma cukry. K tomu by mělo docházet ve vodní lázni o teplotě 40 stupňů, aby se ingredience propojily a vznikla požadovaná konzistence. Pro dosažení optimální konzistence použijte kuchyňský mixér.
Příprava těsta
To nejtěžší u těsta máte za sebou. Nyní do základu přidáváte ostatní ingredience, které máte předepsány. Vše důkladně promíchejte, díky čemuž vznikne hladké těsto tekutější konzistence. To by mělo zamířit na plech vyložený pečicím papírem. Následně zamíří do trouby rozehřáté na 180 stupňů, kde bude trávit asi 30 minut. Potom těsto vyndejte a nechte chladnout.
Příprava pudinku
Tato část dezertu je velmi jednoduchá. Používáme pudink v sáčku, který rozmíchejte ve studeném mléce s cukrem. Potom dejte hrnec na sporák a začněte ohřívat. Za stálého míchání pomalu vařte, dokud nezačne směs houstnout a nebude mít požadovanou konzistenci. V tu chvíli sundejte ze sporáku, nechte pár minut odpočnout a vmíchejte na menší kousky nakrájené máslo, které krém zjemní.
Příprava šlehačky
Vzhledem k jedné ingredienci je tento krok snadný. Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání dejte do mísy, vezměte ruční mixér a šlehejte do té doby, dokud nevznikne pevná šlehačka požadované konzistence.
Vrstvení na závěr
Vše je připraveno a nic nebrání tomu, aby vaše pudinková buchta vznikla. Vezměte těsto a podélně ho velkým nožem rozřízněte na dvě poloviny. Jedna bude základ, na který nanesete po celé ploše všechen pudink. Ten vyhladíte. Na pudink přijde vrstva šlehačky, kterou také vyhladíte. Na ni položíte druhou polovinu těsta. Tímto je vaše pudinková buchta hotová.