Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové šneky s čokoládou a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Pudinkové šneky s čokoládou a vanilkou - postup přípravy

Dopřejte si ke snídani nadýchané pudinkové šneky s čokoládou, které se skvěle hodí i jako dezert k odpolední kávě. Pochoutka potěší všechny milovníky rychlého pečení.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Na potření

Zdobení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím a klasickým cukrem. Přidejte olej s vanilkovým cukrem a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku se solí, kypřicím práškem do pečiva a změklým máslem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které zakryjte a nechte kynout 40 minut na teplém místě. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s klasickým a vanilkovým cukrem, se škrobem a vaječným žloutkem. 

3. KROK

Směs vařte 3–4 minuty, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte z tepla, rendlík zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 15 minut do lednice. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát o tloušťce 0,5 cm, který rozdělte na pruhy o šířce 1,5–2 cm. Každý pruh zarolujte, položte na plech, pokrytý pečicím papírem a nechte kynout ještě 20 minut, pod utěrkou. 

5. KROK

Pudinkové šneky s čokoládou potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a na každém z nich vytvořte spirálu z krému. Šneky posypte čokoládovým zdobením a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova. 

Tip: Po vychladnutí dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette arabe facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů