Pudinkové šneky s čokoládou a vanilkou - postup přípravy
Dopřejte si ke snídani nadýchané pudinkové šneky s čokoládou, které se skvěle hodí i jako dezert k odpolední kávě. Pochoutka potěší všechny milovníky rychlého pečení.
Těsto
Krém
Na potření
Zdobení
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím a klasickým cukrem. Přidejte olej s vanilkovým cukrem a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku se solí, kypřicím práškem do pečiva a změklým máslem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které zakryjte a nechte kynout 40 minut na teplém místě. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s klasickým a vanilkovým cukrem, se škrobem a vaječným žloutkem.
Směs vařte 3–4 minuty, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte z tepla, rendlík zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 15 minut do lednice.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát o tloušťce 0,5 cm, který rozdělte na pruhy o šířce 1,5–2 cm. Každý pruh zarolujte, položte na plech, pokrytý pečicím papírem a nechte kynout ještě 20 minut, pod utěrkou.
Pudinkové šneky s čokoládou potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a na každém z nich vytvořte spirálu z krému. Šneky posypte čokoládovým zdobením a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova.
Tip: Po vychladnutí dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.