Pudinkové taštičky s jablky a skořicí - postup přípravy
Až si budete chtít pochutnat na křehkém dezertu s bohatou náplní, upečte si pudinkové taštičky s jablky a skořicí. Provoní domov a potěší všechny mlsné jazýčky.
Krém
Náplň
Základ
Na potření
Na posypání
V rendlíku smíchejte vejce s klasickým cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mléko a směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Poté rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte máslo. Vzniklý krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte ho do lednice.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Zatímco se krém chladí, připravte náplň. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ovoce vložte do pánve, kde ho smíchejte s cukrem, skořicí, máslem a smažte ho 5 minut.
Náplň nechte vychladnout a začněte s plněním dezertu. Polovinu listového těsta potřete krémem, který pokryjte jablečnou náplní. Tu zakryjte druhou polovinou těsta a jeho okraje k sobě stlačte vidličkou.
Dezert položte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete ho směsí vaječného žloutku s mlékem a nakrájejte ho na stejně velké kousky ve tvaru čtverce.
Naplněné těsto posypte nasekanými mandlemi a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Pudinkové taštičky servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili

