Pudinkový dezert s malinami - postup přípravy
Dlouho byste hledali člověka, který nemá rád chutné dezerty, jako je tento pudinkový s malinami. Jakmile ho jednou ochutnáte, nebudete moci přestat; a nejlepší na tom všem je, že nad jeho přípravou nestrávíte věčnost.
Pudinkový základ
Malinová vrstva
Do hlubokého hrnce nasypejte cukr krystal, kukuřičný škrob a důkladně obojí promíchejte. Poté přilijte plnotučné mléko a po promíchání dejte hrnec na sporák. Za stálého míchání vařte směs do zhoustnutí. Hotovou ji přelijte do servírovací formy a nechejte ji zatuhnout na 20 minut.
Mezitím si připravte malinovou vrstvu. Do čistého hrnce nasypejte mražené maliny a cukr krystal. Obojí promíchejte metličkou. Do misky zvlášť nalijte vodu a dejte do ní kukuřičný škrob, vzniklou směs promíchejte a nalijte k malinám. Společně vše ještě jednou promíchejte. Opět směs za stálého míchání vařte do zhoustnutí a poté ji nalijte rovnou na zatuhlý pudink. Po zarovnání vyčkejte hodinu, než dezert vychladne v lednici, a můžete ho podávat. Dobrou chuť!