Pusinková roláda se smetanovým krémem a ovocem - postup přípravy
Pusinková roláda je výjimečná svou lehkostí a lahodnou chutí. Je nadýchaná a vypadá luxusně, proto se skvěle hodí jako sváteční dezert u příležitosti nejrůznějších oslav.
Těsto
Náplň
Na posypání
Vaječné bílky vyšlehejte do sněhu společně se špetkou soli a špetkou kyseliny citronové. Poté do bílků vešlehejte na několikrát moučkový cukr a směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, kde ji zarovnejte dohladka.
Poznámka: Šlehání trvá přibližně 10–13 minut v závislosti na výkonnosti šlehače. Místo kyseliny citronové můžete použít 1 lžíci citronové šťávy na konci šlehání. Na konci šlehání můžete přidat také 2 lžíce kukuřičného škrobu.
Plech vložte do předehřáté trouby na 170–175 °C a pusinkové těsto pečte přibližně 20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Těsto by mělo být upečeno do zlatohněda.
Jakmile těsto vychladne, překlopte ho na čistý pečicí papír a připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu se smetanovým sýrem a vzniklý krém rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu pusinkového těsta.
Tip: Smetanový sýr můžete nahradit mascarpone.
Smetanovou vrstvu pokryjte bobulovitým ovocem dle vlastní chuti a těsto zarolujte. Pusinkovou roládu zabalte do potravinové fólie a uložte ji na 2–3 hodiny do lednice.
Poznámka: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete podávat s čerstvým ovocem a lístky bazalky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Самое Вкусное