Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pusinková roláda se smetanovým krémem a ovocem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pusinková roláda se smetanovým krémem a ovocem - postup přípravy

Pusinková roláda je výjimečná svou lehkostí a lahodnou chutí. Je nadýchaná a vypadá luxusně, proto se skvěle hodí jako sváteční dezert u příležitosti nejrůznějších oslav.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte do sněhu společně se špetkou soli a špetkou kyseliny citronové. Poté do bílků vešlehejte na několikrát moučkový cukr a směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, kde ji zarovnejte dohladka.

2. KROK

Poznámka: Šlehání trvá přibližně 10–13 minut v závislosti na výkonnosti šlehače. Místo kyseliny citronové můžete použít 1 lžíci citronové šťávy na konci šlehání. Na konci šlehání můžete přidat také 2 lžíce kukuřičného škrobu.

3. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na 170–175 °C a pusinkové těsto pečte přibližně 20 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Těsto by mělo být upečeno do zlatohněda. 

4. KROK

Jakmile těsto vychladne, překlopte ho na čistý pečicí papír a připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu se smetanovým sýrem a vzniklý krém rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu pusinkového těsta.  

Tip: Smetanový sýr můžete nahradit mascarpone.

5. KROK

Smetanovou vrstvu pokryjte bobulovitým ovocem dle vlastní chuti a těsto zarolujte. Pusinkovou roládu zabalte do potravinové fólie a uložte ji na 2–3 hodiny do lednice. 

Poznámka: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete podávat s čerstvým ovocem a lístky bazalky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů