Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Quiche z listového těsta se slaninou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

Quiche z listového těsta se slaninou - postup přípravy

Připravte si quiche se slaninou podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Potěší vás svou bohatou chutí a poslouží jako předkrm, svačina i slaný dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou slaninu a poté ji nechte vychladnout. V samostatné míse vyšlehejte vejce, do kterých vmíchejte mléko se smetanou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.

2. KROK

Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a rozprostřete do ní listové těsto, které propíchejte vidličkou, pokryjte slaninou a polijte vaječnou směsí. 

3. KROK

Na závěr pokrm posypte najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

Tip: Použít můžete goudu, čedar nebo například parmazán.

4. KROK

Domácí quiche servírujte nakrájený na kousky až poté, co vychladne. 

Tip: Aby vám pokrm co nejdéle vydržel, skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů