Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata s vajíčkovou pomazánkou a parmazánem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rajčata s vajíčkovou pomazánkou a parmazánem - postup přípravy

Rajčata s vajíčkovou pomazánkou a parmazánem jsou vynikající svačinkou pro malé i velké gurmány. Všechny použité ingredience společně tvoří výjimečný chuťový požitek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vejce vařte zhruba devět minut ve vroucí vodě. Poté je dejte zchladit do studené vody. Rajčata nakrájejte na 1 cm silné plátky a rozmístěte je na talíř. Jednotlivé plátky osolte a opepřete.  

2. KROK

Česnek zmáčkněte čepelí nože a poté ho nasekejte na velmi malé kousky. Každý plátek rajčete ochuťte česnekem.

3. KROK

Vejce oloupejte ze slupky a „nakrájejte“ je pomocí mřížky na brambory. Poté je smíchejte s majonézou. Hotovou vaječnou směs rozetřete lžící na plátky rajčat. Poté je bohatě posypejte strouhaným parmazánem a ozdobte je petrželkou.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kouzlo chuti 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů