Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatová omáčka na špagety s bazalkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 99 minut

Rajčatová omáčka na špagety s bazalkou - postup přípravy

Až si připravíte tuto rajčatovou omáčku na špagety, nebudete chtít už tu z obchodu. Výhodou je snadná příprava, ke které budete potřebovat pár levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na spodní straně rajčat udělejte nožem řez ve tvaru kříže a vložte je do vroucí vody na 30–60 vteřin. Poté rajčata vyjměte a vložte do studené vody. Následně je oloupejte, zbavte je stopek a nakrájejte je na drobné kousky. 

2. KROK

Na rozpáleném oleji smažte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, kde které přidejte nadrobno nakrájený česnek a vše smažte další 2 minuty. 

3. KROK

Do pánve přidejte rajčata, ochuťte je solí, oreganem a nasekanou bazalkou. Ingredience promíchejte a směs přiveďte k varu. Poté rajčata vařte 60–90 minut. 

Poznámka: Během vaření rajčata občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu.

4. KROK

Je-li to nutné, směs dosolte, poté do ní vmíchejte citronovou šťávu a na závěr ji rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Rajčatovou omáčkou na špagety naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a uchovávejte v chladu a na temném místě. 

5. KROK

Poznámka: Po otevření omáčku uchovávejte v lednici, a co nejrychleji ji spotřebujte. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: The Cooking Foodie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů