Rajčatová polévka s koprem a jarní cibulkou - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům rajské polévky, pak musíte vyzkoušet tento recept. Polévka obsahuje ingredience, které v klasických rajčatových polévkách jen tak nenajdete, a právě to jí dodává na zajímavosti. Ochutnejte ji.
Ingredience
Nejprve dejte vařit propláchnutou rýži do osolené vody – vařte ji po dobu 20 minut, aby byla rýže „na skus“.
Poté omyjte rajčata, rozpulte je a následně je nastrouhejte přes hrubé struhadlo. Nyní nakrájejte oloupanou cibuli nadrobno a osmažte ji dohněda na troše rozpáleného tuku – potrvá to asi 3 minuty. Cibuli trochu osolte.
Poznámka: Skrze struhadlo nastrouhejte pouze vnitřek rajčat. Zbyde vám slupka, kterou už nebudete potřebovat.
Do hrnce nyní přilijte rajčata, vše zamíchejte a přilijte vývar. Následně přidejte do polévky uvařenou rýži, kterou jste scedili a pokrm dochuťte sójovou omáčkou, cukrem a bobkovým listem.
Tip: Chcete-li, můžete do rajčatové polévky přimíchat oblíbená semínka, která rozdrťte v hmoždíři najemno.
Do polévky přidejte lžíci másla, nadrobno nakrájený česnek a část připraveného množství jarní cibulky. Polévku sundejte z tepla a přimíchejte do ní omytý a nadrobno nakrájený kopr a zbytek jarní cibulky. Na závěr přidejte citronovou šťávu a tabasco, vše zamíchejte a můžete podávat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Шеф-повар Василий Емельяненко