Rajčatový salát s vejci a petrželkou - postup přípravy
Rajčatový salát s vejci můžete podávat jako lehkou svačinku s pečivem i jako přílohu k hlavnímu chodu. Připravte si rychlý salát podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a vložte ji do větší mísy, kde ji smíchejte s, na kostičky nakrájenou, šunkou. Do mísy přidejte také na kousky nakrájená vařená vejce a omytá nakrájená rajčata.
Poznámka: Vejce vařte po dobu 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Zeleninu ochuťte solí, pepřem a smíchejte ji s majonézou. Poté, co se ingredience propojí, můžete rajčatový salát s vejci podávat samostatně nebo s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci servírujte ozdobenou nasekanou petrželkou. Salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná i vychlazený. V takovém případě ho vložte, před podáváním, aspoň na 20 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem