Rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem - postup přípravy
Rajská omáčka s hovězím masem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojuje šťavnaté maso s krémovou omáčkou plnou voňavého koření. Hodí se i na slavnosti.
Ingredience
Příloha
Hovězí maso vařte 1–2 hodiny v osolené vodě a mezitím připravte rajskou omáčku. Na rozpáleném oleji smažte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, dohněda.
K cibuli přidejte cukr, ingredience zamíchejte a smažte 1–2 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte bobkový list s novým kořením, ingredience zamíchejte a smažte další 2 minuty.
Poté do směsi vmíchejte rajčatovou passatu s protlakem, tymiánem a hovězím vývarem, který jste získali z vaření masa.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito přibližně 550 ml vývaru. Kolik ho použijete vy, záleží na vašich preferencích týkajících se množství a hustoty omáčky.
Pokrm přikryjte pokličkou a na mírném ohni ho vařte 30 minut. Po této době omáčku ochuťte skořicí a cukrem dle vlastní chuti. Ve vedlejším rendlíku si připravte jíšku z másla a hladké mouky a do omáčky ji vmíchejte.
Poznámka: Pokud nemáte rádi příliš sladkou rajskou omáčku, cukr už nepřidávejte.
Omáčku vařte ještě 10 minut, poté ji proceďte, abyste ji zbavili koření a cibule. Rajskou omáčku s hovězím masem servírujte s kynutým knedlíkem.
Poznámka: Vaření pokrmu po přidání mouky je důležité pro jeho lepší stravitelnost.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou