Recept na domácí „indiánky“ se šlehačkou, které vám připomenou dětství - postup přípravy
Pamatujete si na sladké indiánky? Dnes už se příliš nevidí, ale před lety se jednalo o velmi oblíbený dezert, který jsme všichni milovali. Skvělou zprávou je, že si tento klasický český dezert můžete připravit i v pohodlí vlastní kuchyně. Recept je velmi jednoduchý, nenáročný, úžasně jemný a chutný. Vyzkoušejte je a kupované si již v cukrárně nikdy nedáte!
Těsto
Krém
Sirup
Glazura
Nejdříve vyšlehejte bílky. Přidejte cukr a míchejte, dokud nebude pevný. Poté přidejte žloutky a vanilkovou esenci.
Znovu míchejte, dokud žloutky nebudou zapracovány. Přidejte mouku a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a z těsta vytvořte menší kolečka a nechte mezi nimi mezery.
Pečte na 180 stupňů 20 minut. Z vody a cukru připravte sirup. Nechte ho vychladnout a upečené těsto do něj rychle ponořte, jedno po druhé a dejte na talíř.
Šlehačku nebo sladkou smetanu smíchejte s pomerančovou esencí a míchejte, dokud neztuhne. Dejte ji do cukrářského sáčku a naneste ji na připravené koláčky z těsta.
Dejte ji ovšem pouze na polovinu z nich. Druhé poloviny dejte na krém a lehce přitlačte. Čokoládu, šlehačku a máslo dejte do misky ve vodní lázni. Nechte rozpustit, promíchejte a lžící naneste na každého indiánka.
Na vršek můžete dát zbylý krém a posypat ho např. čokoládovou posypkou.
Dobrou chuť.