Recept na jablečný koláč - postup přípravy
Zužitkovat jablka lze různými způsoby. A jednou z možností je i tento recept na jablečný koláč. Ovocné moučníky jsou obecně velmi populární a tento kromě své chuti zaujme i svou jednoduchostí. Jak na ně? Celým snadným postupem vás provedeme od začátku do konce.
Těsto
Náplň
Těsto je jednoduché
Jako první je třeba vytvořit si těsto. To není nijak složité. Nemusí kynout, a tak postačí nechat povolit máslo a poté v míse smíchat všechny ingredience, které jsou na těsto potřeba. Důležité je ho rukou dobře propracovat. V případě potřeby je možné přidat i trochu vody. Když je těsto hotové, vytvoří se z něho bochánek, ten se zabalí do potravinové folie a dá se na 30 až 60 minut do lednice.
Náplň zvládnete bez obtíží
Recept na jablečný koláč ukazuje svou jednoduchost i ve chvíli, kdy chystáte náplň. Jablka neloupejte, jenom je omyjte a zbavte jádřinců. Potom je nakrájejte na takzvané půlměsíčky. Ty opatrně smíchejte se všemi dalšími ingrediencemi na náplň a nechte v míse chvíli odpočívat, aby se propojily jednotlivé chutě.
Připravte koláč
Těsto z lednice vyndejte, vezměte klasickou kulatou formu na koláče, vyválejte z těsta požadovaný tvar a to vložte do formy, aby zabíralo jak celou spodní plochu, tak aby lehce přesahovalo i na boční okraje. Poté do takto vzniklé formy přesuňte svou náplň, tedy svou jablečnou směs. Tu důkladně a rovnoměrně rozetřete, aby měla všude stejnou výšku.
Můžete vložit do trouby
Recept na jablečný koláč se chýlí ke konci. Nyní už stačí rozehřát troubu na 190 stupňů a formu s těstem a jablky do ní vložit. Pečte po dobu asi 45 minut. Poté můžete formu s koláčem vyndat a nechat stydnout. Poté už stačí nůž, nakrájení na trojúhelníky a samotná ochutnávka. Výsledek vás zaujme křehkostí, vláčností i celkovou lahodností. Přitom to bylo tak snadné.