Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na jednoduchou a rychlou večeři na pánvi

Recept na jednoduchou a rychlou večeři na pánvi - postup přípravy

Asi každý občas zná takovou tu chvilku, kdy se nám nic nechce a už vůbec ne strávit několik hodin v kuchyni při přípravě složitých a dlouhých pokrmů. Proto vždy přijde vhod rychlá a snadná večeře. Tento pokrm je přesně takovým druhem jídla – je rychlý, jednoduchý a nenáročný. Navíc se jednotlivé ingredience dají různě obměnit a pokaždé tak máte na stolu jinou pochoutku. Vše záleží jen od vaší volby a vašich chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si na malé kostičky nakrájejte bílou cibuli a jarní cibulku. Na pánev nalijte olej a nechte rozehřát, poté na rozpálené pánvi za stálého míchání orestujte připravenu cibulku.




Papriku a rajče si rovněž nakrájejte na drobné kousky, ty pak přidejte k orestované cibulce na pánev a za občasného míchání nechte udusit. Ochuťte protlačeným česnekem, mletou paprikou, pepřem a solí. Poté přidejte koriandr a pořádně směs promíchejte.

V misce si rozšlehejte vejce se solí a pepřem a vajíčkovou směs vylijte na jinou rozpálenou pánev, až se vám vytvoří tenká vajíčková placka. Na polovinu vzniklé placky dejte připravenou zeleninovou směs a přidejte nakrájenou vařenou klobásu nebo salám a nastrouhaný sýr dle vlastní volby.


Když je vaječná placka opečená, pouze ji otočte a zabalte její polovinou celou náplň.

Nakonec můžete ještě posypat koriandrem nebo čerstvou pažitkou. Pokaždé můžete použít jiné ingredience a vychutnat si tento pokrm v různých variantách.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů