Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na lahodné mléčné sušenky

Recept na lahodné mléčné sušenky - postup přípravy

Tyto lahodné a jemné sušenky jsou jednoduchou a rychlou volbou, jak obohatit posezení u kávy, nebo běžnou snídani. Jsou totiž malé, zvenku mírně křupavé a uvnitř měkké a nadýchané. Jejich příjemná mléčná chuť navíc ulahodí i mlsnějším jazýčkům. Hodí se například jako sladká snídaně, ke kávě i kakau ale i jen tak pro pochutnání.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Měkké máslo si v hluboké misce rozmixujete s cukrem, dokud se ingredience nespojí. Přidejte špetku soli a jedno vejce. Poté opět pořádně promíchejt9e.




Do vzniklé směsi přidejte mléko a pomerančovou esenci. Za stálého míchání prosévejte mouku spolu s práškem do pečiva. Těsto musí být měkké a nelepivé. Poté jej zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15-20 minut v chladu.

Poté co těsto vyndáte z lednice si jej rozdělte na několik přibližně stejných kousků. Každý z nich si rozválejte do ruličky asi o průměru 1 cm. Tyto ruličky pak rozkrájejte na kousky asi 5 cm veliké.


Nakrájené kousky uložte na plech vyložený papírem na pečení. Poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 15 minut.

Zlatavé sušenky vytáhněte a nechte vychladnout. Nakonec je posypte práškovým cukrem a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů