Restovaná brokolice se žampiony - postup přípravy
Máte-li už dost masa, ale rádi byste si pochutnali na něčem výrazném, připravte si restovanou brokolici se žampiony. Pokrm je výživný a plný rozmanitých chutí.
Základ
Příloha
Na vymazání
Dip
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 2–3 minuty. K cibuli přidejte nakrájené žampiony a pokračujte ve smažení další 4 minuty.
Jakmile houby zhnědnou, přidejte do pánve máslo a růžičky brokolice.
Poznámka: Pokud jsou růžičky brokolice příliš velké, nakrájejte je na menší kousky.
Směs ochuťte solí, pepřem, koriandrem, přidejte nadrobno nakrájený česnek a vše zalijte sójovou omáčkou. Pánev zakryjte pokličkou a její obsah vařte 5 minut. Nyní připravte přílohu.
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, které ochuťte solí, mletou sladkou paprikou a italskými bylinkami. Přidejte strouhanku s nastrouhaným sýrem a olejem a ingredience důkladně zamíchejte.
Ochucené brambory rozložte na plech, potřený olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Na závěr připravte dip smícháním nasekaného kopru, zakysané smetany a prolisovaného česneku.
Poznámka: Restovanou brokolici servírujte společně s pečenými brambory a koprovým dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Kochen