Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízky naruby s cibulí a anglickou slaninou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Řízky naruby s cibulí a anglickou slaninou - postup přípravy

Připravte si jednoduché hlavní jídlo podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je šťavnaté, plné aromatických chutí a připravíte ho levně a během chviličky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na obalení a smažení

Na potření a posypání

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okraje plátků krkovice nařízněte na několika místech nožem a maso ochuťte solí a pepřem z obou stran.

Poznámka: Díky nakrojení se maso nebude kroutit při smažení.

2. KROK

Maso jemně naklepejte a obě jeho strany potřete hořčicí. Poté plátky masa obalte ve strouhance, v rozšlehaném vejci a smažte je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany.

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

3. KROK

Maso následně potřete rozpuštěným máslem a posypte cibulí nakrájenou na proužky. Cibuli pokryjte nakrájenou anglickou slaninou a pokrm pečte v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 40 minut.

4. KROK

Řízky naruby servírujte se smaženými hranolky a nakládanými okurkami. 

Tip: Místo hranolek můžete řízky podávat také s vařenými brambory nebo rýží. Zeleninovou přílohu lze také zvolit na základě vašich vlastních chuťových preferencí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů