Řízky naruby s cibulí a anglickou slaninou - postup přípravy
Připravte si jednoduché hlavní jídlo podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je šťavnaté, plné aromatických chutí a připravíte ho levně a během chviličky.
Základ
Na obalení a smažení
Na potření a posypání
Příloha
Okraje plátků krkovice nařízněte na několika místech nožem a maso ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Poznámka: Díky nakrojení se maso nebude kroutit při smažení.
Maso jemně naklepejte a obě jeho strany potřete hořčicí. Poté plátky masa obalte ve strouhance, v rozšlehaném vejci a smažte je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso následně potřete rozpuštěným máslem a posypte cibulí nakrájenou na proužky. Cibuli pokryjte nakrájenou anglickou slaninou a pokrm pečte v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 40 minut.
Řízky naruby servírujte se smaženými hranolky a nakládanými okurkami.
Tip: Místo hranolek můžete řízky podávat také s vařenými brambory nebo rýží. Zeleninovou přílohu lze také zvolit na základě vašich vlastních chuťových preferencí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem