Nepečená kakaová roláda s banány - postup přípravy
Nechcete-li péct, ale přesto milujete sladké, určitě nepřehlédněte tento snadný recept na nepečenou roládu s banány. Postupujte podle jednoduchých pokynů a vznikne vám ten nejchutnější dezert, který navíc velmi zajímavě vypadá.
Těsto
Krém
Na obalení těsta
Pomerančový džus
V robotu rozmixujte sušenky na jemný prášek a smíchejte ho s rozpuštěným máslem, nutellou a mlékem. Uhněťte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na připravenou potravinovou fólii.
Poznámka: Okraje těsta zarovnejte tak, abyste dostali tvar obdélníku.
Nyní si připravte krém. Smetanu ke šlehání vyšlehejte společně s moučkovým cukrem a následně do směsi opatrně přimíchejte kokosové vločky. Krém poté rovnoměrně natřete na těsto s nutellou.
Na krém položte do řady dva oloupané banány a těsto zarolujte. Roládu v potravinové fólii umístěte do ledničky a nechte ji chladit 30 minut.
Zatímco se roláda chladí, připravte si pomerančový džus. Pomeranče důkladně omyjte, oloupejte je a kůru vložte do vody, kde ji vařte 7 minut. Po této době kůru vyjměte a oloupané pomeranče nakrájejte na kousky, které následně rozmixujte.
Pomerančovou šťávu přeceďte přes síto, abyste se zbavili dužiny a získali tak jemnou šťávu, kterou vlijte do vody, ve které se vařila pomerančová kůra, a vařte ji 7 minut.
Tip: Pomerančový džus nechte vychladnout a poté jej servírujte s hotovou roládou.
Připravte si potravinovou fólii, kterou jemně pomačkejte tak, jak je vidět ve videu – díky tomu se vám v čokoládě vytvoří krásné ornamenty.
Na fólii nalijte rozpuštěnou bílou čokoládu a pomocí lžíce ji rozmažte po celém povrchu fólie. Rozpuštěnou hořkou čokoládu poté namažte po celém povrchu bílé čokolády.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte jednoduše za 2 minuty ve vodní lázni.
Čokoládovou směs vložte na 1 hodinu do lednice.
Tip: Než začnete fólii polévat čokoládou, položte ji na pevný povrch, jako je například prkénko – bude se vám pak snadněji přemisťovat do lednice.
Vychlazený čokoládový plát vyjměte a položte na něj vychlazenou roládu, kterou do něj zabalte. Na závěr pokrm ozdobte například malinami a lístky bazalky.
Poznámka: Roládu podávejte nakrájenou na kousky se sklenicí čerstvé pomerančové šťávy nebo s kávou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes