Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená kakaová roláda s banány

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečená kakaová roláda s banány - postup přípravy

Nechcete-li péct, ale přesto milujete sladké, určitě nepřehlédněte tento snadný recept na nepečenou roládu s banány. Postupujte podle jednoduchých pokynů a vznikne vám ten nejchutnější dezert, který navíc velmi zajímavě vypadá.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Na obalení těsta

Pomerančový džus

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V robotu rozmixujte sušenky na jemný prášek a smíchejte ho s rozpuštěným máslem, nutellou a mlékem. Uhněťte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na připravenou potravinovou fólii. 

Poznámka: Okraje těsta zarovnejte tak, abyste dostali tvar obdélníku.

2. KROK

Nyní si připravte krém. Smetanu ke šlehání vyšlehejte společně s moučkovým cukrem a následně do směsi opatrně přimíchejte kokosové vločky. Krém poté rovnoměrně natřete na těsto s nutellou. 

3. KROK

Na krém položte do řady dva oloupané banány a těsto zarolujte. Roládu v potravinové fólii umístěte do ledničky a nechte ji chladit 30 minut. 

4. KROK

Zatímco se roláda chladí, připravte si pomerančový džus. Pomeranče důkladně omyjte, oloupejte je a kůru vložte do vody, kde ji vařte 7 minut. Po této době kůru vyjměte a oloupané pomeranče nakrájejte na kousky, které následně rozmixujte. 

5. KROK

Pomerančovou šťávu přeceďte přes síto, abyste se zbavili dužiny a získali tak jemnou šťávu, kterou vlijte do vody, ve které se vařila pomerančová kůra, a vařte ji 7 minut. 

Tip: Pomerančový džus nechte vychladnout a poté jej servírujte s hotovou roládou.

6. KROK

Připravte si potravinovou fólii, kterou jemně pomačkejte tak, jak je vidět ve videu – díky tomu se vám v čokoládě vytvoří krásné ornamenty.

7. KROK

Na fólii nalijte rozpuštěnou bílou čokoládu a pomocí lžíce ji rozmažte po celém povrchu fólie. Rozpuštěnou hořkou čokoládu poté namažte po celém povrchu bílé čokolády.

Poznámka: Čokoládu rozpustíte jednoduše za 2 minuty ve vodní lázni.

8. KROK

Čokoládovou směs vložte na 1 hodinu do lednice. 

Tip: Než začnete fólii polévat čokoládou, položte ji na pevný povrch, jako je například prkénko – bude se vám pak snadněji přemisťovat do lednice.

9. KROK

Vychlazený čokoládový plát vyjměte a položte na něj vychlazenou roládu, kterou do něj zabalte. Na závěr pokrm ozdobte například malinami a lístky bazalky. 

10. KROK

Poznámka: Roládu podávejte nakrájenou na kousky se sklenicí čerstvé pomerančové šťávy nebo s kávou.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Cookrate – Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů