Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s karamelovým krémem a arašídy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Roláda s karamelovým krémem a arašídy - postup přípravy

Roláda s karamelovým krémem je lahodný dezert, který okouzlí svou jemností a kombinací sladké a slané chuti. Těšit se můžete na jemnou náplň a křupavé zdobení.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

K navlhčení

Na potření

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s polohrubou moukou a vytvořte těsto.

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 12–15 minut. Poté ho překlopte na čistý pečicí papír, navlhčete ho mlékem a pokračujte s přípravou náplně. 

3. KROK

Máslo šlehejte 1–2 minuty. Do vzniklé nadýchané hmoty vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko a ⅔ náplně potřete vychladlé těsto. 

4. KROK

Potřené těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a vložte na 30 minut do lednice. Vychlazenou roládu s karamelovým krémem potřete zbytkem náplně, posypte nasekanými arašídy a podávejte ji nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Yuliya Small

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů