Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda z červené řepy s taveným sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Roláda z červené řepy s taveným sýrem - postup přípravy

Hledáte-li originální, snadné a rychlé pohoštění na silvestrovskou oslavu, vyzkoušejte tuto roládu z červené řepy s taveným sýrem. Příprava není vůbec složitá a zvládne ji i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Červenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle. Následně oddělte žloutky od bílků a žloutky přidejte do mísy k řepě. Poté k ní přidejte ještě sůl, olej a směs promíchejte.

2. KROK

Ke směsi přidejte hladkou mouku a vše velmi dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a poté ho na 2krát, velmi pomalu, opatrně a krouživými pohyby zapracujte do řepového těsta.

3. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí mašlovačky ho potřete olejem a těsto na něj rozprostřete po celé ploše.

4. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a korpus pečte 15 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

5. KROK

Do taveného sýru přidejte nasekaný kopr a najemno nastrouhané okurky. Poté vše dobře promíchejte a směs rozetřete po celé ploše vychladlého korpusu.

6. KROK

Na konec delší strany korpusu vyskládejte nakrájeného sledě na menší kousky. Poté roládu srolujte pomocí pečicího papíru a nakonec ji do něj i zabalte.

7. KROK

Roládu vložte do lednice na minimálně 1 hodinu. Poté ji nakrájejte na plátky a můžete ji servírovat.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů