Rozinkové sušenky s mandlemi - postup přípravy
Vyzkoušejte křupavé rozinkové sušenky s mandlemi, které vás potěší svou křehkostí a jemnou chutí. Tento recept je ideální pro milovníky rychlého vánočního cukroví.
Ingredience
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a skořicí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Do směsi zapracujte mandle s rozinkami a vytvořte těsto, které rozdělte na 4 stejně velké části. Z každé části vytvořte tenký váleček, který rozkrojte na 6 menších kousků, z nichž vytvořte obdélníčky.
Kousky těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Rozinkové sušenky posypte moučkovým cukrem a nechte je vychladnout.
Tip: Cukroví uchovávejte v nádobě bez přístupu vzduchu, na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty