Rozinkový koláč s medem a vanilkou - postup přípravy
Rozinkový koláč je originální pro rozmanitost ingrediencí, které obsahuje. Skvěle se hodí k odpolední kávě, jako dezert, ale také ke snídani.
Ingredience
V rendlíku rozpusťte máslo smíchané s rozinkami, vodou, hnědým cukrem a medem. Od bodu varu směs vařte 3 minuty a poté ji nechte volně vychladnout.
V míse smíchejte vejce s vanilkovým extraktem a tekutinu vlijte do směsi s rozinkami. Vše ochuťte muškátovým oříškem, solí, mletým zázvorem, mletou skořicí a citronovou a pomerančovou kůrou.
Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Poté přidejte nasekané ořechy a vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem.
Rozinkový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut.
Tip: Zda je koláč hotový, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Dezert servírujte nakrájený na kousky. Chcete-li, aby vypadal o něco slavnostněji, můžete ho posypat trochou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CooksterMom