Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozinkový koláč s medem a vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 53 minut

Rozinkový koláč s medem a vanilkou - postup přípravy

Rozinkový koláč je originální pro rozmanitost ingrediencí, které obsahuje. Skvěle se hodí k odpolední kávě, jako dezert, ale také ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku rozpusťte máslo smíchané s rozinkami, vodou, hnědým cukrem a medem. Od bodu varu směs vařte 3 minuty a poté ji nechte volně vychladnout. 

2. KROK

V míse smíchejte vejce s vanilkovým extraktem a tekutinu vlijte do směsi s rozinkami. Vše ochuťte muškátovým oříškem, solí, mletým zázvorem, mletou skořicí a citronovou a pomerančovou kůrou. 

3. KROK

Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Poté přidejte nasekané ořechy a vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem. 

4. KROK

Rozinkový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. 

Tip: Zda je koláč hotový, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Dezert servírujte nakrájený na kousky. Chcete-li, aby vypadal o něco slavnostněji, můžete ho posypat trochou moučkového cukru. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: CooksterMom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů