Ruský medovník se smetanovým krémem - postup přípravy
Ruský medovník je lahodný a vláčný dezert, který vypadá nádherně a můžete jej podávat i na oslavách. Recept není složitý a zvládnou jej připravit i začínající pekaři.
Korpus
Náplň
Do mísy od robota vlijte vaječné bílky a vyšlehejte z nich sníh. Za stálého šlehání do mísy přidejte vaječné žloutky a po lžících přidávejte cukr.
Vzniklou směs následně přelijte do žáruvzdorné mísy a směs ve vodní lázni, za občasného míchání, vařte na mírném ohni po dobu 20 minut.
Ke konci vaření přidejte do směsi med a vmíchejte do ní také jedlou sodu. Postupně do směsi vmíchejte také máslo a mísu odstavte z ohně a nechte volně vychladnout.
Následně do mísy přisypte mouku a uhněťte těsto, které vložte na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Díky vychlazení se vám bude s těstem lépe pracovat.
Těsto rozdělte na 15 stejných částí a první z nich vyválejte na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 2 mm a umístěte ho na plech vyložený pečicím papírem. Stěnami dortového ráfku odkrojte z plátu potřebnou velikost těsta tak, jak je ukázáno na videu níže.
Poznámka: Odkrojené části těsta nevyhazujte, ale vytvořte z nich poslední plát těsta, který po upečení rozdrobíte a použijete jako zdobení.
Tento postup opakujte u následujících 14 kusů těsta a každý plát pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 4 minuty.
Tip: Doba pečení se může měnit v závislosti na výkonu vaší trouby. Proto těsto kontrolujte, aby se nepřipálilo.
Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Do mísy od robota vložte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem a ingredience šlehejte, dokud se nepropojí.
Nyní začněte s plněním medovníku. Po upečení a vychladnutí plátů těsta vezměte první z nich, položte ho na servírovací tác a potřete ho 2–2,5 lžícemi náplně, na kterou položte druhý plát těsta.
Poznámka: Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit náplní, kterou potřete i strany dezertu
Na závěr ruský medovník posypte na povrchu i po stranách posledním plátem upečeného těsta a podávejte jej nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moja mala kuhinja