Rychlá a jemná pažitková omáčka - postup přípravy
Pokud máte rádi českou klasiku, vyzkoušejte rychlou a jemnou pažitkovou omáčku, podle receptu paní Reisingerové. Servírovat ji můžete s vařeným bramborem a vejcem natvrdo.
Ingredience
Do hrnce vložte máslo a nechte ho rozpustit. Poté do něj přidejte hladkou mouku a vytvořte jíšku. Následně ji zalijte vývarem a velmi pečlivě vše promíchejte.
Směs přiveďte k varu a dochuťte ji solí, cukrem a octem. Poté ji nechte provařit po dobu 20 minut a zalijte ji smetanou.
Omáčku nechte provařit už jen krátkou chvíli a stáhněte ji z ohně. Nakonec do ní vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku.
Omáčku ihned servírujte. Podávat ji můžete s vařenými bramborami a vejcem natvrdo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.