Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá a jemná pažitková omáčka

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá a jemná pažitková omáčka - postup přípravy

Pokud máte rádi českou klasiku, vyzkoušejte rychlou a jemnou pažitkovou omáčku, podle receptu paní Reisingerové. Servírovat ji můžete s vařeným bramborem a vejcem natvrdo.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce vložte máslo a nechte ho rozpustit. Poté do něj přidejte hladkou mouku a vytvořte jíšku. Následně ji zalijte vývarem a velmi pečlivě vše promíchejte.

2. KROK

Směs přiveďte k varu a dochuťte ji solí, cukrem a octem. Poté ji nechte provařit po dobu 20 minut a zalijte ji smetanou.

3. KROK

Omáčku nechte provařit už jen krátkou chvíli a stáhněte ji z ohně. Nakonec do ní vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku.

4. KROK

Omáčku ihned servírujte. Podávat ji můžete s vařenými bramborami a vejcem natvrdo.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů