Rychlá buchta s džemem - postup přípravy
Jakmile vaše dítka popadne chuť na domácí pečenou dobrotu, asi se jim nebude chtít čekat více jako hodinu na její přípravu. Je proto výhodné mít v záloze recept jako je tento, tedy rychlý a snadný zároveň.
Ingredience
Na pomazání
Vejce rozklepněte do mísy, přidejte špetku soli, vanilkový a obyčejný cukr a vyšlehejte. Během šlehání poté přilijte i slunečnicový olej. Následně přidejte vanilkový jogurt a opět směs vyšlehejte. Prosejte mouku s práškem do pečiva a směs postupně přidávejte do vznikajícího těsta.
Vždy promíchejte metličkou a přidejte další část. Nakonec těsto promíchejte stěrkou a nalijte jeho první polovinu do formy (28 x 19 cm) vymazané máslem a vysypané moukou. Zarovnejte, dejte na něj po lžičkách jahodový džem, rozprostřete jej vidličkou a poté jej zalijte druhou vrstvou těsta.
Rozprostřete na ni opět džem a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut. Po vytažení buchtu pomažte džemem dle libosti, zasypejte ji strouhaným kokosem a můžete podávat. Dobrou chuť!