Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá čokoládová pěna ze 2 surovin

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Rychlá čokoládová pěna ze 2 surovin - postup přípravy

Spojte pomeranč s čokoládou a vytvořte tu nejúžasnější čokoládovou pěnu, jakou jste kdy jedli. Můžete ji nabídnout svým hostům, jako sladkou tečku po vydatném jídle.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z pomerančů vymačkejte šťávu a čokoládu rozlámejte a rozpusťte ji ve vodní lázni. 

Tip: Slupky z pomerančů nevyhazujte. Můžete je použít například k výrobě kandované pomerančové kůry. 

2. KROK

Do rozpuštěné čokolády vmíchejte pomerančovou šťávu, a jakmile se ingredience propojí, směs vlijte do sklenic, které vložte aspoň na 30 minut do lednice.

Tip: Místo čerstvé pomerančové šťávy můžete použít kupovaný pomerančový džus.

3. KROK

Čokoládovou pěnu podávejte ozdobenou nastrouhanou pomerančovou kůrou. 

Poznámka: Čím déle pěnu necháte v lednici, tím tužší bude mít konzistenci. Po 90 minutách ji můžete nazývat spíš čokoládovou pomazánkou, než pěnou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů