Rychlá čokoládová pěna ze 2 surovin - postup přípravy
Spojte pomeranč s čokoládou a vytvořte tu nejúžasnější čokoládovou pěnu, jakou jste kdy jedli. Můžete ji nabídnout svým hostům, jako sladkou tečku po vydatném jídle.
Ingredience
Z pomerančů vymačkejte šťávu a čokoládu rozlámejte a rozpusťte ji ve vodní lázni.
Tip: Slupky z pomerančů nevyhazujte. Můžete je použít například k výrobě kandované pomerančové kůry.
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte pomerančovou šťávu, a jakmile se ingredience propojí, směs vlijte do sklenic, které vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Tip: Místo čerstvé pomerančové šťávy můžete použít kupovaný pomerančový džus.
Čokoládovou pěnu podávejte ozdobenou nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Poznámka: Čím déle pěnu necháte v lednici, tím tužší bude mít konzistenci. Po 90 minutách ji můžete nazývat spíš čokoládovou pomazánkou, než pěnou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept