Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí „gulášovka“

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlá domácí „gulášovka“ - postup přípravy

Připravit chutnou a rychlou polévku je to nejmenší s tím správným receptem. Vyzkoušejte třeba gulášovou polévku podle paní Andy Březinové, do které se hodí téměř vše, co dům a lednice dá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na nočky

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli, nasekejte ji najemno a na troše oleje či sádla ji osmahněte dorůžova. Přidejte nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a celer a na kostičky nakrájené brambory a vše společně chvilku restujte.

2. KROK

K zeleninovému základu přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, nechte ji opéct a vše zasypejte kořením a nadrobno nakrájeným česnekem. Pokud chcete, můžete přisypat i pár lžic hladké mouky na zahuštění. Nechte koření a mouku zapražit, vše zalijte horkou vodou, rozdrobte do ní půlku hovězího bujónu a nechte vařit.

3. KROK

V misce smíchejte polohrubou mouku s vajíčkem a solí, vypracujte těsto. Jakmile zelenina v polévce změkne, přes cedník na halušky nastrouhejte těsto do polévky, čímž vytvoříte nočky. Ty polévku zahustí a díky nim bude také sytější.

4. KROK

Nočky v polévce nechte pár minut provařit, přidejte jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a trochu majoránky a odstavte ze sporáku. Polévku nechte mírně vychladnout a podávejte samotnou nebo s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů