Rychlá domácí „gulášovka“ - postup přípravy
Připravit chutnou a rychlou polévku je to nejmenší s tím správným receptem. Vyzkoušejte třeba gulášovou polévku podle paní Andy Březinové, do které se hodí téměř vše, co dům a lednice dá.
Ingredience
Na nočky
Oloupejte cibuli, nasekejte ji najemno a na troše oleje či sádla ji osmahněte dorůžova. Přidejte nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a celer a na kostičky nakrájené brambory a vše společně chvilku restujte.
K zeleninovému základu přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, nechte ji opéct a vše zasypejte kořením a nadrobno nakrájeným česnekem. Pokud chcete, můžete přisypat i pár lžic hladké mouky na zahuštění. Nechte koření a mouku zapražit, vše zalijte horkou vodou, rozdrobte do ní půlku hovězího bujónu a nechte vařit.
V misce smíchejte polohrubou mouku s vajíčkem a solí, vypracujte těsto. Jakmile zelenina v polévce změkne, přes cedník na halušky nastrouhejte těsto do polévky, čímž vytvoříte nočky. Ty polévku zahustí a díky nim bude také sytější.
Nočky v polévce nechte pár minut provařit, přidejte jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a trochu majoránky a odstavte ze sporáku. Polévku nechte mírně vychladnout a podávejte samotnou nebo s čerstvým pečivem.