Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá hrnková bublanina s třešněmi

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlá hrnková bublanina s třešněmi - postup přípravy

V mnoha rodinách je oblíbená třešňová bublanina klasickým receptem, který potěší každého milovníka jednoduchých a rychlých dezertů. Upečte si ji i vy, ke kávě bude fantastická.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience (1 hrnek = 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Žloutky vyšlehejte spolu s krupicovým i vanilkovým cukrem.  

2. KROK

Do vyšlehaných žloutků s cukrem přidejte polohrubou mouku, olej, mléko a také kypřicí prášek. Vše znovu dobře vyšlehejte.  

3. KROK

Do těsta přidejte vyšlehaný sníh a zlehka ho do něj zašlehejte. Hotové těsto nalijte rovnoměrně na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.  

4. KROK

Na těsto rozložte vypeckované třešně. Bublaninu poté vložte do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na půl hodiny. Po upečení ji nakrájejte na porce a poprašte moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů