Rychlá koprovka s hovězím masem - postup přípravy
Představujeme vám vůbec nejrychlejší recept na koprovou omáčku, tentokrát s hovězím masem podle receptu od paní Ilony Šimůnkové. Zvládne ji i začátečník a hodit se bude, kdykoliv potřebujete uvařit chutné jídlo v co nejkratším čase.
Ingredience
Hovězí maso uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Očistěte cibuli a nasekejte ji najemno. Zpěňte ji na másle a přidejte k ní hladkou mouku, kterou zapražte na světlou jíšku.
Tu zalijte mlékem a bez ustání míchejte, dokud nezískáte hladký bešamel. Ten trochu nařeďte vývarem z masa, přidejte sůl, pepř a jemně nasekaný kopr. Na závěr dochuťte cukrem a citrónovou šťávou a zjemněte smetanou.
Hotovou omáčku podávejte s knedlíkem, plátkem hovězího masa a natvrdo uvařeným vajíčkem.