Rychlá špenátová roláda s lososem - postup přípravy
Připravte si rychlou špenátovou roládu s lososem, která se může stát jednou z nejoblíbenějších silvestrovských pochoutek. Je jemná a připravíte ji za pár minut.
Základ
Náplň
Z rozmraženého špenátu vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu a smíchejte ho s vaječnými žloutky a solí.
Tip: Místo mraženého špenátu můžete použít čerstvý špenát, do kterého vejce nemusíte přidávat.
Ingredience rozmixujte a vzniklou směs smíchejte s prosetou moukou. Vaječné bílky vyšlehejte do sněhu, který opatrně vmíchejte do špenátové směsi.
Vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem tak, abyste získali tvar obdélníku. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Poznámka: Upečené těsto nechte zcela vychladnout.
Z těsta odstraňte pečicí papír a připravte náplň.
Tip: Pokud by papír nešel z těsta odstranit, navlhčete ho vodou, počkejte 5–7 minut a poté to zkuste znovu.
Smetanový sýr smíchejte s citronovou šťávou a směsí potřete hladkou stranu špenátového těsta.
Tip: V případě, že by byl smetanový sýr příliš hustý, můžete ho naředit trochou mléka.
Sýrovou směs pokryjte plátky lososa a špenátové těsto zarolujte. Rychlou špenátovou roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 2 hodiny do lednice. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко