Rychlé bramboráčky s cibulí - postup přípravy
Otálíte se smažením bramboráčků, protože je jejich příprava až příliš zdlouhavá? S tímto receptem nemusíte složitě brambory strouhat na struhadle! Jednoduše všechny suroviny rozmixujete a brzy si pochutnáte na výtečném pokrmu.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory. Poté je omyjte vodou a nakrájejte na menší kousky. Dále si očistěte cibuli a rozdělte ji na čtvrtky. Obě suroviny vložte do kuchyňského robota a rozmělněte na jemnou kaši.
Tu pak vložte do mísy a propojte s hladkou moukou, vejci, solí, mletým pepřem, kořením na brambory a lisovaným česnekem. Možné je také přidat sušenou majoránku.
Smažení bramboráčků s cibulí a jejich konzumace
Až budete mít bramborové těstíčko hotové, začněte smažit bramboráčky. V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a na něj vkládejte pomocí lžíce menší množství směsi. Placky opékejte dozlatova z obou stran.
Před podáváním nechte pokrm chvíli na papírových utěrkách, aby okapal přebytečný tuk. Bramboráčky podávejte například s dipem ze zakysané smetany nebo se zeleninovým salátem. Možné je použít placičky i jako přílohu k masovým steakům. Dobrou chuť.
Různé variace bramboráčků
Pokud budete chtít své bramboráčky vylepšit, je možné do těstíčka před smažením zakomponovat například uzené maso pokrájené na malé kostičky. Chutná však bude v plackách i jemně strouhaná mrkev nebo třeba cuketa. Milovníci pikantních chutí zase mohou do těsta přidat chilli koření nebo pálivou klobásku. Existuje vskutku několik variací bramboráčků, proto je jen na vás, jak si je doladíte.