Rychlé bylinkové pesto s česnekem - postup přípravy
Rychlé bylinkové pesto je skvělým způsobem, jak rychle dodat jídlu výraznou a zajímavější chuť i vůni. Skvěle se hodí do polévek, salátů, těstovin i k pečivu.
Ingredience
Kopr s petrželkou důkladně omyjte, osušte, nasekejte na menší části a vložte do větší mísy, kde bylinky smíchejte s citronovou kůrou.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté důkladně opláchněte čistou vodou.
K ingrediencím přidejte i citronovou šťávu s česnekem, olejem, solí a vše rozmixujte dohladka. Rychlé bylinkové pesto skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Tip: Pochoutku můžete podávat s oblíbeným pečivem nebo ho zakomponovat do salátů, polévek i těstovin.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

