Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé cuketové bramboráky s mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Rychlé cuketové bramboráky s mozzarellou - postup přípravy

Rychlé cuketové bramboráky jsou lehké, vláčné a krásně provoní vaši domácnost. Skvěle se hodí k bezmasému obědu, jako příloha k masu, předkrm i svačinka.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z ní maximum šťávy. 

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s nastrouhanou mozzarellou, prolisovaným česnekem a do směsi vmíchejte cuketu. Ingredience osolte, opepřete, ochuťte bazalkou a mletou sladkou paprikou. 

3. KROK

Přidejte nasekanou pažitku, strouhanku, mouku a ingredience důkladně zamíchejte. Ze vzniklé směsi odebírejte množství o velikosti 1 lžíce, z kterého vytvářejte na pánvi s rozpáleným olejem placičky. 

4. KROK

Rychlé cuketové bramboráky smažte 2–3 minuty, z každé strany a poté je servírujte dle potřeby. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Deli Cuisine

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů