Rychlé jablečné řezy se smetanovým krémem - postup přípravy
Rychlé jablečné řezy s krémem jsou ideální volbou, když chcete spojit svěžest jablek s jemností krému v chutném a lehkém dezertu. Perfektně se hodí k nedělní kávě.
Korpus
Náplň
Krém
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s máslem. Směsí pokryjte dno formy a pečení, vyložené pečicím papírem a zarovnejte ji do hladka. Sušenkové těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Tip: K uhlazování můžete použít sklenici s plochým dnem.
Zatím připravte náplň. Jablka oloupejte a nakrájejte je na kousky, které vložte do rendlíku, kde je smíchejte s bílým a hnědým cukrem, citronovou šťávou a vodou. Ingredience zamíchejte a vařte 5 minut.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
V jiné misce smíchejte vodu s kukuřičným škrobem a směs vmíchejte k jablkům. Pokračujte ve vaření 1–2 minuty, dokud tekutina nezhoustne a poté jablka odstavte z tepla a nechte je volně chladnout.
Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s vejci, cukrem a citronovým aroma. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich zakysanou smetanu s kukuřičným škrobem. Krém vlijte do formy na upečený korpus a pokryjte ho jablečnou náplní.
Rychlé jablečné řezy pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 60–70 minut. Poté je nechte vychladnout a servírujte je nakrájené na kousky.
Tip: Řezy chutnají skvěle také vychlazené. V takovém případě je vložte, před podáváním, na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe