Rychlé rizoto s vepřovým masem - postup přípravy
Někdy není času ani peněz nazbyt a v tu chvíli je k dobrému obědu každá rada nad zlato. Vyzkoušejte superrychlé a supersnadné rizoto z vepřového masa podle receptu od paní Lenky Sedláčkové.
Ingredience
Rýži uvařte doměkka v 700 ml osolené vody. Mezitím oloupejte dvě cibule, nakrájejte je na jemné kostičky, v hrnci rozehřejte trochu sádla a cibuli na něm osmahněte dorůžova. Vepřovou plec nakrájejte na malé kostičky a přidejte je do hrnce s restovanou cibulí a chvíli společně opékejte. Maso osolte, posypejte mletým kmínem, pepřem a sladkou paprikou, promíchejte, mírně podlijte vodou nebo trochou vývaru a duste maso doměkka.
Když je maso měkké, přisypejte k němu uvařenou rýži a vše důkladně promíchejte. A je hotovo. Rizoto servírujte bohatě zasypané sýrem a spolu s kyselou okurkou či jinou oblíbenou nakládanou nebo čerstvou zeleninou.