Rychlé tvarohové knedlíky se švestkami - postup přípravy
Knedlíky z tvarohového těsta plněné švestkami jsou jídlem, kterým nikoho nezklamete a zbožňují jej malí i velcí strávníci. O svůj oblíbený recept na ně se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Máslo utřete s cukrem do hladké pěny. Přidejte k ní vejce a tvaroh a vše důkladně promíchejte. Nakonec směs zahustěte polohrubou moukou a vytvořte hladké a soudržné těsto.
Z vypracovaného těsta vyválejte placku, kterou rozkrájejte na čtverce. Omyjte švestky, nechte je dobře okapat a zbavte je pecek.
Na každý čtverec těsta položte švestku (buďto celou nebo jen polovinu, pokud jich máte málo) a pevně ji uzavřete do balíčku, jehož spoje pečlivě zamačkejte, aby se nerozbalovaly.
Do velkého hrnce nalijte vodu. Přiveďte ji k varu a vhoďte do něj knedlíky, které nechte vařit asi 5 minut a vylovte je děrovanou lžící ven.
Nechte je okapat, rozdělte je na talíře, polijte jogurtem naředěným mlékem a rozpuštěným máslem, případně použijte jinou oblíbenou posypku a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.