Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé velikonoční sušenky s Raffaello pralinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Rychlé velikonoční sušenky s Raffaello pralinkami - postup přípravy

Připravte si rychlé velikonoční sušenky ve tvaru zajíčků, které se rozplývají na jazyku. Zdobí je Raffaello pralinky, díky kterým pochoutka vypadá originálně a skvěle chutná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte tvaroh, s olejem, mlékem, vejcem, citronovou kůrou a vanilkovým extraktem. 

Poznámka: Extrakt můžete nahradit 8 g vanilkového cukru.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich cukr se solí, moukou a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Ze surovin šlehejte 2–3 minuty těsto, které následně vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm. Z plátu těsta vykrojte sušenky ve tvaru zajíčků, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

4. KROK

Sušenky potřete rozpuštěným máslem a v jejich spodní části vytvořte důlek, do kterého budete po upečení vkládat Raffaello pralinku. Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 16–18 minut.

5. KROK

Upečené rychlé velikonoční sušenky nechte vychladnout na chladící mřížce, znovu je potřete rozpuštěným máslem, obalte je v cukru a do důlku vložte pralinku. 

Tip: Aby pralinka v důlku lépe držela, vymažte ho trochou marmelády.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Nicoles Zuckerwerk

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů