Rychlé velikonoční sušenky s Raffaello pralinkami - postup přípravy
Připravte si rychlé velikonoční sušenky ve tvaru zajíčků, které se rozplývají na jazyku. Zdobí je Raffaello pralinky, díky kterým pochoutka vypadá originálně a skvěle chutná.
Těsto
Na potření
Zdobení
V míse od robota smíchejte tvaroh, s olejem, mlékem, vejcem, citronovou kůrou a vanilkovým extraktem.
Poznámka: Extrakt můžete nahradit 8 g vanilkového cukru.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich cukr se solí, moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Ze surovin šlehejte 2–3 minuty těsto, které následně vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm. Z plátu těsta vykrojte sušenky ve tvaru zajíčků, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Sušenky potřete rozpuštěným máslem a v jejich spodní části vytvořte důlek, do kterého budete po upečení vkládat Raffaello pralinku. Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 16–18 minut.
Upečené rychlé velikonoční sušenky nechte vychladnout na chladící mřížce, znovu je potřete rozpuštěným máslem, obalte je v cukru a do důlku vložte pralinku.
Tip: Aby pralinka v důlku lépe držela, vymažte ho trochou marmelády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nicoles Zuckerwerk
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.