Rychlý bramborový salát se salámem - postup přípravy
Připravte si rychlý bramborový salát se salámem podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je plný chutí a ideální k vánoční rybě i dalším druhům masa.
Ingredience
Očištěné brambory ve slupce vložte do hrnce, společně s oloupanou mrkví, petrželí a celerem. Zeleninu zalijte vodou a vařte ji 20 minut do změknutí.
Tip: Pokud zeleninu důkladně očistíte, nemusíte ji loupat.
Uvařenou zeleninu sceďte, brambory oloupejte a nakrájejte je přes krájecí mřížku. K bramborám přidejte nakrájenou mrkev s celerem a petrželí.
Tip: Zelenina je nejlepší, pokud ji uvaříte den předem a necháte ji v chladu.
K zelenině přidejte také nadrobno nakrájenou cibuli, nakládané okurky a jemný salám, nakrájený na kostičky.
Tip: Do salátu můžete použít i jiný druh salámu, podle vlastní chuti.
K ingrediencím přidejte nakrájená vařená vejce, hrášek, sůl, pepř, majonézu, hořčici a kyselý lák z okurek.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Ingredience důkladně zamíchejte a salát podávejte s oblíbeným masem nebo rybou.
Tip: Salát zkonzumujte co nejdříve a uchovávejte ho v lednici, nejlépe ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem