Rychlý jablečný chlebíček s vanilkou - postup přípravy
Rychlý jablečný chlebíček vás nadchne svou vláčností a jemnou chutí. Tento jednoduchý pokrm je perfektní jako sladká snídaně nebo dezert k odpolední kávě.
Těsto
Náplň
Na povrch dezertu
Do formy
Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Přidejte jogurt, olej a, jakmile se ingredience propojí, citronovou šťávu.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli a vytvořte těsto.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku předem prosejte. Aby se ingredience lépe propojily, můžete mouku přidat nadvakrát.
Jablka omyjte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na plátky. Těsto vlijte do formy na chléb a vložte do něj plátky jablek.
Poznámka: Před použitím formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou.
Dezert posypte cukrem, pokryjte ho, na několika místech, kousky másla a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.
Rychlý jablečný chlebíček nechte volně vychladnout a poté si užijte jeho sladkou chuť a křupavou kůrku.
Tip: Pokrm můžete servírovat jako sladkou snídani nebo dezert. Podávejte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: dans la cuisine de sou