Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jablečný chlebíček s vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlý jablečný chlebíček s vanilkou - postup přípravy

Rychlý jablečný chlebíček vás nadchne svou vláčností a jemnou chutí. Tento jednoduchý pokrm je perfektní jako sladká snídaně nebo dezert k odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na povrch dezertu

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Přidejte jogurt, olej a, jakmile se ingredience propojí, citronovou šťávu. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli a vytvořte těsto.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku předem prosejte. Aby se ingredience lépe propojily, můžete mouku přidat nadvakrát.

3. KROK

Jablka omyjte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na plátky. Těsto vlijte do formy na chléb a vložte do něj plátky jablek.

Poznámka: Před použitím formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou.

4. KROK

Dezert posypte cukrem, pokryjte ho, na několika místech, kousky másla a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut. 

5. KROK

Rychlý jablečný chlebíček nechte volně vychladnout a poté si užijte jeho sladkou chuť a křupavou kůrku. 

Tip: Pokrm můžete servírovat jako sladkou snídani nebo dezert. Podávejte ho nakrájený na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: dans la cuisine de sou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů